Belépés
Bármilyen színű is, nagyon egészséges: lencse


A lencse a hüvelyesek családjába tartozik, többféle méretben és színben is elérhető. Akármelyiket is választjuk, mindenképpen jól döntünk, ha a lencsét is beillesztjük a mindennapjainkba, hiszen olyan sok értékes és hasznos tápanyagot tartalmaz, amely nagyon pozitívan...
2024-04-16 19:07:23
A hagyma antibakteriális hatása elűzi a betegségeket


A hagymapucolást nem mindenki kedveli, és az ízét is sokan nem szeretik, azonban nemhiába fogyasztották régen is az emberek. Nemcsak az íze miatt preferálták elsősorban, hanem a hagyományos gyógyászat egyik legjobb gyógynövényének is tartották. Mutatjuk is a hagyma elő...
2024-04-14 20:20:15
Az időskori betegségeket is csökkenti a zöldbab


A zöldbab nem kerül fókuszba, azonban amilyen csendben meghúzódik a háttérben, olyannyira tömve van tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és olyannyira hasznos a szervezetünk számára. Hiszen még az időskori betegségek kialakulásának esélyét is csökken...
2024-04-09 22:21:34
A tápanyagokban gazdag moringa
A moringa őshazája Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában található. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Gazdag forrása az A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitaminnak, illetve bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is.

A moringa levelei 18 féle aminosavat tartalmaznak, amelyek a fehérjék építőkövei...
2024-04-05 23:10:31
Testünk méregtelenítése kardamommal
Testünk méregtelenítése kardamommal / turmixital gránátalmával, naranccsal és kardamommal

Indiában sokféle fűszernövényt használnak az emberek. Az egyik leggyakrabban használt fűszer a kurkuma, a másik pedig a kardamom. A kardamon legfőképpen A- és C-vitaminban, illetve vasban, magnéziumban, mangánban, rézben, káliumban, kalciumban, cinkben és foszforban bővelkedik. Mir...
2024-04-03 21:55:37
Gyulladáscsökkentő étrend egyszerűen és hatékonyan
Az utóbbi évtizedekben nagyon megváltoztak az emberek étkezési szokásai. Sok és egyre több feldolgozott élelmiszer kerül a családok asztalára, amelyek viszont nagyon egészségtelenek. Akár gyulladást is okozhatnak az emberi szervezetben, amely aztán sokféle betegség kiindulópontja lehet. Ilyen például a szív- és érrendszeri betegség és a cukorbetegség.

Az étrenden való vá...
2024-04-02 23:04:06
Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek


Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek: spárga - citromos-uborkás spárgalérecept

A spárga roppant egészséges és nagyon változatosan elkészíthető. Nemcsak vitaminokban, hanem ásványi anyagokban és rostokban is bővelkedik, így az egészség védel...
2024-03-17 21:21:31
A klímaváltozás és táplálékaink
A klímaváltozás miatt sok táplálék csak az emlékeinkben él majd

Azt mindenki tudja, hogy a Föld állapota egyre rosszabb és rosszabb. A klímaválságról is mindenki hallott, amelynek következtében a Földön egyre nehezebb lesz az élet. Nemcsak a légszennyezettség, hanem a hőmérséklet-változás miatt is egyre kevesebb olyan táplálék lesz a Földön, amelyet az emberek igencsak k...
2024-03-08 21:41:05
Magas koleszterinszintre tippek
Tippek a magas koleszterinszint csökkentésére : olívaolaj, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök és keresztesvirágú zöldségek

A magas koleszterinszint mindenképpen veszélyes, még ha sokan azt állítják, hogy ez nincs így. Amennyiben elkezdünk életmódot váltani, azt tapasztalhatjuk, hogy a koleszterinértékeink egyre inkább közelítenek az ideálishoz. Merthogy nem elegendő csak az é...
2024-03-06 23:36:18
A burgonya egészségre gyakorolt hatásai


Az egyik leggyakoribb élelmiszer a világon nem más, mint a burgonya. Ez a táplálék az egész világon nagyon népszerű, és háború idején is gyakran csak ezt fogyasztották az emberek. Nem pusztán azért, mert többek között ez a táplálék volt elérhető, hanem azért is, mivel ...
2024-03-05 21:19:01
1 2 3 .................104 105 ........156 157 ........208 209 210 
Címkék: hagyma antibakteriális, időskori betegségeket, tápanyagokban gazdag, burgonya egészségre, hüvelyesek családjába, hagyományos gyógyászat, szervezetünk számára, időskori betegségek, moringa őshazája, moringa levelei, fehérjék építőkövei, egyik leggyakrabban, másik pedig, kardamon legfőképpen, utóbbi évtizedekben, emberek étkezési, családok asztalára, emberi szervezetben, étrenden való, spárga roppant, egészség védel, klímaváltozás miatt, emberek igencsak, magas koleszterinszint, egyik leggyakoribb, egész világon, táplálék volt, mindennapjainkba, koleszterinszint, egészségtelenek, keresztesvirágú, antibakteriális, méregtelenítése, gyógynövényének, tapasztalhatjuk, spárgalérecept, kiindulópontja, hagymapucolást, klímaválságról, kialakulásának, tápanyagokban, gránátalmával, fogyasztották, cukorbetegség, klímaváltozás, következtében, csökkentésére, fűszernövényt, tápanyagokkal, leggyakrabban, akármelyiket, változatosan, mindenképpen, elkészíthető, magnéziumban, emlékeinkben, táplálékaink, betegségeket,
© 2013 TVN.HU Kft.